mandag 16. desember 2013

Graviditetens skjønnhet

"Gravide kvinner er bare så vakre". Veeeeel. Noen føler seg kanskje flotte, der de går med hard og rund mage, og struttende pupper som sier "hei hei", samt smått rødlig kinn og etterhvert også vuggende gange.
Jeg synes også i seg selv gravide kvinner er vakre, men det er helt noe annet å være det selv.I hvertfall for meg.

Brått er det slutt på å være smidig og spretten. Det å bøye seg ned for å dra på seg skoa er en treningsøkt i seg selv, med en mage som presser opp i halsen hver gang du lener deg frem slik at du må holde pusten for at ikke magesyren skal finne veien opp i ganen. Det å vokse ut av klærne du liker så godt, samt den nye treningstoppen du kjøpte rett før du ble feit. Hmmm, joda tenker du, kan jo hende du kan bruke den igjen siden, OM MANGE MÅNEDER!

Det å kunne spise hva du vil, når som helst på døgnet er ikke lenger en mulighet, for bare du ser på en stor middag, får du halsbrann som varer hele natten. Jovisst hjelper det å sitte og sove, men da får du enda mer vondt i nakke og rygg dagen etter siden stillingen bare ble helt feil. Pytt pytt, med rygg og skuldre, tenker du kanskje. De blir jo omtrent ødelagt av de store jura av pupper du har fått uansett. Det var aldri noe problem før, da de var små og absolutt ikke i veien. Brått blir man veldig forståelig for folk med store bryster som tar brystreduksjon. Men det med store og fyldige mugger burde man kanskje sette pris på, da de antakelig kommer til å bli like slappe som vrengte baklommer etter de har blitt ammet i filler noen måneder frem i tid.


Gravide kvinner er kanskje vakre, men det er ikke alltid like vakkert for den som er gravid. Vondter både her og der, en kropp i stadig forandring som er helt utenfor vår kontroll. Greit at man kan kontrollere kosthold og aktivitet, men bortsett fra det, gjør kroppen akkurat det som er nødvendig for at det kommende menneskebarnet skal få de best mulig vilkårende både før og i livet.

Det er noe veldig magisk ved å kunne få være med på å lage og sette et menneskeliv til verden, men jaggu kan det være en utfordring.
Uvant med all opmerksomhet (heldigvis bare positiv) man brått får med en mage som vokser og vokser er det også.

Måtte bare dele dette bildet med dere. Det er ikke den beste kvaliteten, men syntes disse damene var noe for seg selv.

Ha en knall uke!


1 kommentar:

  1. Bra skrevet faktisk. Ikke alltid gravide kvinner føler seg sexy og elegant med en stor mage og hofter. Noe som menn som har en gravid kjæreste kunne ha tenkt mer på.

    SvarSlett